Yoyo slankekure

Mange kender til det med, at de gerne vil smide nogle kilo. Nogle vil smide mere end andre, men fælles for dem alle er, at de ihærdigt gør et forsøg for at tabe sig, og nogle får bedre resultater end andre. For mange ender det med, at de har været på en kur og smidt nogle eller en masse kilo – og når de så stopper på kuren og vender tilbage til deres gamle kost og livsstil – ja, så tager de det hele på igen. Det kaldes yoyo slankekur.

 

Måske kender du også til det med yoyo slankekur. Man vil så gerne lige tabe et par kilo, så kjolen eller jakkesættet sidder helt rigtigt inden festen, og så man kan føle sig godt tilpas. Man googler på nettet, man finder en kur, der lover, at man vil tabe en masse kilo hurtigt. Man går i gang, kæmper sig igennem kuren, smider kiloene – og så har man opnået det resultat, man ønskede, og derfor vender man tilbage til sin gamle kost og livsstil. Derfor tager man alle de kilo på igen, man netop har brugt tid og energi på at tabe, og således faldt man i yoyo slankekur. Yoyo slankekur er ikke optimalt. Yoyo slankekur giver nemlig en vægt, der konstant svinger, og det er ikke sundt. Med en yoyo slankekur kan man oftest gå fra den ene kur til den anden, fordi man aldrig får en sund og stabil vægt, man er tilfreds med. En yoyo slankekur gør netop, at du er på én slankekur, for derefter at vende tilbage til din gamle kost og livsstil, hvormed du tager det hele på igen, og derefter står du i samme situation, hvor du gerne vil tabe dig, går på nettet og finder en kur, slæber dig igennem denne kur, opnår det ønskede resultat for derefter at vende tilbage til din gamle kost igen og så videre og så videre. Yoyo slankekur er derfor blot en ond cirkel, som det handler om at bryde.

 

En yoyo slankekur betyder en yoyo vægt og for mange også et yoyo humør, hvor de skiftevis er glade for og kede af deres vægt.

I stedet for at være i den onde cirkel med yoyo slankekur, hvor du veksler mellem at være på slankekur og din gamle kost, skal du lægge din livsstil om, således at den er sund, og din vægt er stabil. Det vil sige ingen yoyo slankekur. Hvis du lægger din livsstil om, og dermed kommer uden om yoyo slankekur, vil du opleve, at kiloene rygere langsommere, men at de til gengæld bliver væk, fordi du ikke blot veksler mellem slankekure – og altså er på en yoyo slankekur – og dermed bibeholder du dit vægttab, samtidig med at du opnår det på en sund måde.

 

Mange ender i en yoyo slankekur, fordi de gerne vil se hurtige resultater, og derfor er på en kur, der kan være svær at komme igennem, fordi man skal leve af mad, der er svært at få ned, eller fordi der er så mange ting, man ikke må spise. Derfor er det nemt at falde tilbage til sin gamle kost, når man har opnået den ønskede vægt, med det resultat at man tager det hele på igen, og ens hårde arbejde er spildt. En yoyo slankekur er derfor aldrig løsningen, hvis man gerne vil have et sundt og varigt vægttab, der giver den stabile vægt, man havde drømt om. Derfor er det bedre at lægge sin livsstil om.